Klimaregnskab

Skal din virksomhed igang med den grønne omstilling? Er der kommet efterspørgelser på et grønt regnskab? Eller ønsker I blot at få et overblik over jeres CO2 udslip? Læs mere om det ved at scrolle ned.

Lad SMV Administration hjælpe med bæredygtige tiltag, grønt regnskab og kommunikationen både internt og eksternt.

Klimaregnskabet

Et grønt regnskab indsamler data fra alt jeres indkøb, produktion, projekter og salg. Man tager altså et kig på hele værdikæden, alt fra leverandører, kunder til medarbejdere.

Det klimaregnskabet bruges til at udregne hvor meget CO2e jeres virksomhed udleder. CO2e står for CO2 + alle de andre gasser jeres virksomhed måtte udlede. Ved at have et overblik over sit CO2e udslip kan man finde konkrete indsatsområder hvor man med fordel kan sænke sit udslip.

Dette kunne eksempelvis være:

  • øget fokus på affaldssortering
  • tænke på mere miljøvenlig løsninger i indkøb
  • genoverveje intern transport
  • større eller mindre investeringer

Derudover giver regnskabet en mulighed for at snakke med sine kunder, leverandører og medarbejdere om bæredygitghed.

For øjeblikket er det kun børsnoterede virksomheder med over 500 ansatte der er pålagt at lave dataindsamling og rapporterer. Men deres regnskab skal dække hele værdikæden, og det betyder, at også mindre virksomheder bliver påvirket. Varer og andet der kommer fra underleverandører, skal derfor også fremgå af regnskabet – og det er muligvis her jeres virksomhed kommer ind. 

Flere og flere mindre virksomheder oplever derfor i dag at der bliver efterspurgt data omkring CO2 og bæredygtige tiltag.

Fordele

5

Bibehold kunder

5

Tiltræk nye kunder

5

Opnå en grønnere profil

5

Bliv ikke valgt fra

5

Markedsbevidst

5

Konkurrencedygtig

5

Vær med forrest i køen

Hvordan fungerer det?

01

Dataindsamling

Hvad har I købt? Nye computere, nyt værktøj, måske en ny maskine eller måske har I købt ny firmabil. Hvad har I produceret? Måske er I en produktionsvirksomhed, måske er I en tømrevirksomhed der “producerer” en ydelse. Hvad har I solgt? Sælger I en ydelse, sælger I computere, sælger I biler?

ALT data bliver samlet ét skema for at danne sig et overblik over CO2 udledningerne herfra.

02

Forstå og udvikling

Når I har et overblik over jeres udslip vil SMV Administration hjælpe jer med at forstå tallene. Her kan man bl.a. se hvilke poster der er de store syndere og hvilke der betyder mindre. Måske bliver man chokeret over, hvad der faktisk har betydning for jeres virksomhed.

Når I har forstået regnskabet kan man begynde udviklingen. Her kigger man på konkrete løsninger der kan nedbringe CO2 udslippet. Og det er i sær her at jeres virksomhed kan skille sig ud fra konkurrenten.

03

Udnyt klimaregnskabet

Selvom bæredygtighed til tider er uoverskueligt og måske kan virke lidt… unødvendigt – så er der mange fordele ved at have en bæredygtig profil som virksomhed. De jeres klimaregnskab kan I klokkeklart markedsfører jeres virksomhed med en grøn profil – og det er efterhånden noget kunderne er vild med.